1) Indian Railway has introduced a new Railway Passenger Information System at which railway station?

a. Nasik Railway Station
b. Gorakhpur Railway Station
c. Vijayawada Railway Station
d. Guwahati Railway Station

Click to See Answer

Correct Answer :(c) Vijayawada Railway Station 

2) Union Ministry for Environment, Forest and Climate change released the biennial “India State of Forest Report” at?

a. New Delhi
b. Gujarat
c. Rajasthan
d. Madhya Pradesh

Click to See Answer

Correct Answer :(a) New Delhi

3) Which state starts 11-day long “Dhanu Jatra” Mahotsav?

a. Assam
b. Karnataka
c. Kerala
d. Odisha

Click to See Answer

Correct Answer :(d) Odisha

4) Who was given the additional charge of CRPF chief?

a. RR Bhatnagar
b. Pramod Kumar
c. SS Deswal
d. Pankaj Kumar

Click to See Answer

Correct Answer :(a) RR Bhatnagar

5) How much percent carbon absorption capacity has been increased in the Forest Sector Status Report released by FSI in India ?
a. 15%
b. 16%
c. 21%
d. 35%

Click to See Answer

Correct Answer :(c)21%

6) Which State will host 2020 hockey Pro League championship?

a. Odisha
b. Telangana
c. Punjab
d. Haryana

Click to See Answer

Correct Answer :(a) Odisha

7) Which state has secured first place in the SDG India Index released by Niti Aayog ?

a. Telangana
b. Haryana
c. Odisha
d. Kerala

Click to See Answer

Correct Answer :(d) Kerala

8) Who has been appointed as the Chairman and CMD of Shipping Corporation of India”?

a. HK Joshi
b. Hari Mohan
c. Arnab Goswami
d. Atul Aggarwal

Click to See Answer

Correct Answer :(a) HK Joshi

.

9) Who has been appointed as India’s First chief of defense staff?

a. Karambir Singh
b. Bipin Rawat
c. RKS Bhadoria
d. Manoj Mukund Narawane

Click to See Answer

Correct Answer : (b) Bipin Rawat

10) World’s oldest Rhino died in Tanzania, its name?

a. Binni
b. Faousta
c. Raka
d. Falista

Click to See Answer

Correct Answer (b) Faousta

11) India’s second PVT Train will be run between which two cities?

a. Delhi to Katra
b. Delhi to lucknow
c. Ahemdabad to Mumbai
d. Delhi to Varanasi

Click to See Answer

Correct Answer :(c) Ahemdabad to Mumbai

12) On which platform, PM Narendra Modi has launched a social media campaign in support of Citizenship Amendment Act?

a. Whatsapp
b. Facebook
c. Twitter
d. Instagram

Click to See Answer

Correct Answer :(c) Twitter

13) Who has been honored with the CK Naidu Lifetime Achievement award?

a. Anjum Chopra
b. Krishnamchari Shrikant
c. Anant Pandit
d. Both A & B

Click to See Answer

Correct Answer : (d) Both A & B

14) Who has been appointed as the 28th Army Chief of India?

a. Manoj Mukund Naravane
b. Bipin Rawat
c. Karambir Singh
d. Pawan Kumar

Click to See Answer

Correct Answer : (a) Manoj Mukund Naravane

15) Which state is going to host Khelo India Youth Games in January 2020?

a. Assam
b. Manipur
c. Meghalaya
d. Sikkim

Click to See Answer

Correct Answer : (a) Assam

26 March 2020 Current Affairs

Read 26 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 26 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

25 March 2020 Current Affairs

Read 25 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 25 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

24 March 2020 Current Affairs

Read 24 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 24 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current...

read more

22nd March 2020 Current Affairs

Read 22 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 22 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

21st March 2020 Current Affairs

Read 21 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 21 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

Online CTET Papaer 1 & 2 Coaching

Live Interactive Classes for CTET Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- OnlyUse Coupon Code CTET2020 to grab the Offer!Get 7 Days Free Trial.Start Online Coaching for CTET Paper 1 and 2 exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests.Online...

read more

Online DSSSB PRT TGT PGT Coaching

Live Interactive Classes for DSSSB Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code DSSSB2020 to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for DSSSB PRT, PGT & TGT exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests....

read more

Online SSC and BANK Coaching

Live Interactive Classes for SSC And BANK Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code SSCBANK to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for SSC and Bank exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests. Online...

read more

26 मार्च 2020 करंट अफेयर्स हिंदी में

पढ़ें आज (26 मार्च 2020) के टॉप करंट अफेयर्स हिंदी में, द एग्जाम गुरु (The Exam Guru Institute) प्रतियोगी परीक्षाओं की तैयारी कर रहे छात्रों एवं पाठकों के लिए दैनिक हिंदी करंट अफेयर्स प्रस्तुत कर रहा है। पढ़ें आज (26 March 2020) का करंट अफेयर्स प्रश्न और उत्तर के साथ...

read more