1) Vikas Sabnis has passed away, who was he?

a. Political Cartoonist
b. Political Leader
c. Director
d. Former Loksabha speaker

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Political Cartoonist

2) Who has recently launched the mobile app. DefExpo 2020?

a. DRDO
b. ISRO
c. Transport Ministry
d. Defence Ministery

Click to See Answer

Correct Answer: (d) Defence Ministery

3) Who organized the National Symposium of Poets 2020 in all 22 languages?

a. Doordarshan
b. All India Radio
C. Red FM 93.5
d. None of the above

Click to See Answer

Correct Answer: (b) All India Radio

4) Book: “Politics of opportunism” has been released by?

a. RPN Singh
b. Rajnath Singh
c. Om Birla
d. S Gurumurthy

Click to See Answer

Correct Answer: (c) S Gurumurthy

5) In Dec 2020, Indian Air Force bids farewell to which fighter jet?

a. Tejas
b. MiG- 27
c. Rafale‎
d. Mirage 2000

Click to See Answer

Correct Answer: (b) MiG- 27

6) Which country has successfully launched its largest carrier rocket Long March -5?

a. Japan
b. Russia
c. Sri Lanka
d. China

Click to See Answer

Correct Answer: (d) China

7) Mandu Festival has recently started in which state of India?

a. Maharashtra
b. Madhya Pradesh
c. New Delhi
d. Sikkim

Click to See Answer

Correct Answer: (b) Madhya Pradesh

8) Which country developed its 1st Avangard Hypersonic Missile system?

a. Israel
b. Russia
c. Japan
d. Thailand

Click to See Answer

Correct Answer: (b) Russia

9) Which country will host FIFA’s first World Cup 2021?

a. China
b. Qatar
c. Brazil
d. France

Click to See Answer

Correct Answer : (a) China

10) Who has/have won the Wisden India Almanac Cricketer Award of the year 2019?

a. Smriti Mandhana
b. Jasprit Bumrah
c. Virat Kohli
d. Both A and B

Click to See Answer

Correct Answer (d) Both A and B

11) What is the place occupied by India in “Global house price Index” 2019?

a. 27
b. 37
c. 47
d. 22

Click to See Answer

Correct Answer: (d) 47

12) Which payment bank becomes the first to offer NEFT facility?

a. Airtel Payment Bank
b. Fino Payment Bank
c. Jio Payment Bank
d. India Post payment Bank

Click to See Answer

Correct Answer: (a) Airtel payment bank

13) In which country will the Commonwealth Shooting Championship will be held in 2022?

a. England
b. Germany
c. India
d. Belgium

Click to See Answer

Correct Answer: (c) India

14) In which state Lausar Festival has started?

a. Laddakh
b. Jammu Kashmir
c. Sikkim
d. Bihar

Click to See Answer

Correct Answer: (b) Laddakh

15) The UN has declared the World most famous Teenager in the report of ”Decade in review” to?

a. Malala Yusufzai
b. Greta Thunberg
c. Ashley Barty
d. Divina Maloum

Click to See Answer

Correct Answer: (c) Malala Yusufzai

16) In which state will the oldest Sanskrit inscription of South India be opened?

a. Tamil Nadu
b. Karnataka
c. Kerala
d. Andhra Pradesh

Click to See Answer

Correct Answer: (d) Andhra Pradesh

26 March 2020 Current Affairs

Read 26 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 26 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

25 March 2020 Current Affairs

Read 25 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 25 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

24 March 2020 Current Affairs

Read 24 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 24 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current...

read more

22nd March 2020 Current Affairs

Read 22 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 22 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

21st March 2020 Current Affairs

Read 21 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 21 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

Online CTET Papaer 1 & 2 Coaching

Live Interactive Classes for CTET Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- OnlyUse Coupon Code CTET2020 to grab the Offer!Get 7 Days Free Trial.Start Online Coaching for CTET Paper 1 and 2 exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests.Online...

read more

Online DSSSB PRT TGT PGT Coaching

Live Interactive Classes for DSSSB Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code DSSSB2020 to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for DSSSB PRT, PGT & TGT exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests....

read more

Online SSC and BANK Coaching

Live Interactive Classes for SSC And BANK Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code SSCBANK to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for SSC and Bank exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests. Online...

read more

26 मार्च 2020 करंट अफेयर्स हिंदी में

पढ़ें आज (26 मार्च 2020) के टॉप करंट अफेयर्स हिंदी में, द एग्जाम गुरु (The Exam Guru Institute) प्रतियोगी परीक्षाओं की तैयारी कर रहे छात्रों एवं पाठकों के लिए दैनिक हिंदी करंट अफेयर्स प्रस्तुत कर रहा है। पढ़ें आज (26 March 2020) का करंट अफेयर्स प्रश्न और उत्तर के साथ...

read more