1) Who has become the first Indian to win World women’s rapid chess championship?

a. Koneru Humpy
b. Akshita Patel
c. Sushmita Jain
d. Mayuri kango

Click to See Answer

Correct Answer :(a) Koneru Humpy

2) Which astronaut sets a record for the single longest spaceflight by a woman?

a. Christina Legard
b. Christina Koch
c. Ashley Barty
d. Vidisha Balyan

Click to See Answer

Correct Answer :(b) Christina Koch

3) Which state hosts 49th Border coordination conference between BSF and BGB?

a. Rajasthan
b. New Delhi
c. Gujarat
d. Chhattisgarh

Click to See Answer

Correct Answer :(b) New Delhi

4) Tirtha Swami passes away who was he?

a. Buddhist Monk
b. Pontiff
c. Priest
d. Yoga Teacher

Click to See Answer

Correct Answer :(b) Pontiff, of Pejawar math

5) Home Ministry laid down the foundation stone of CRPF Headquarter in?

a. Rajasthan
b. New Delhi
c. Gujarat
d. Chhattisgarh

Click to See Answer

Correct Answer :(b) New Delhi

6) Peter Siddle, pace bowler announces his retirement from International cricket, belongs to which country?

a. England
b. South Africa
c. West Indies
d. Australia

Click to See Answer

Correct Answer :(d) Australia

7) Where was the World women’s Rapid chess championship held?

a. France
b. Russia
c. Japan
d. China

Click to See Answer

Correct Answer :(b) Russia

8) Which Minister launches an e- auction portal “eBkray”?

a. Finance Minister
b. Home Minister
c. Prime Minister
d. Commerce Minister

Click to See Answer

Correct Answer :(a) Finance Minister

.

9) HDFC Life Partners with whom to expand its business?

a. Paytm
b. Bharat Pe
c. Phone Pe
d. Google Pay

Click to See Answer

Correct Answer : (a) Paytm

10) According to a report, by which year India will become fourth largest economy in the world?

a. 2026
b. 2024
c. 2028
d. 2022

Click to See Answer

Correct Answer (a) 2026

11) What is the name of the satellite which will be launched by ISRO to study Sun?

a. Agni
b. Aag
c. Aditya
d. Adarsh

Click to See Answer

Correct Answer :(c) Aditya

12) Who has won the Akashdeep award 2019?

a. A & B
b. Gyanranjan
c. Bhalchandra Nemade
d. Amitabh Ghosh

Click to See Answer

Correct Answer :(a) A & B

13) Who has announced an agreement to acquire RiskRecon, one of the leading providers of data analytics solutions?

a. Visa
b. MasterCard
c. HDFC Life
d. SBI

Click to See Answer

Correct Answer : (b) MasterCard

26 March 2020 Current Affairs

Read 26 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 26 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

25 March 2020 Current Affairs

Read 25 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 25 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

24 March 2020 Current Affairs

Read 24 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 24 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current...

read more

22nd March 2020 Current Affairs

Read 22 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 22 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

21st March 2020 Current Affairs

Read 21 March 2020 latest Current Affairs in English (Today's Current Affairs). Current Affairs of 21 March 2020 by The Exam Guru Institute. The Exam Guru is devotedly providing Daily Current Affairs. Read the most relevant Daily, Weekly, and Monthly Current Affairs....

read more

Online CTET Papaer 1 & 2 Coaching

Live Interactive Classes for CTET Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- OnlyUse Coupon Code CTET2020 to grab the Offer!Get 7 Days Free Trial.Start Online Coaching for CTET Paper 1 and 2 exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests.Online...

read more

Online DSSSB PRT TGT PGT Coaching

Live Interactive Classes for DSSSB Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code DSSSB2020 to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for DSSSB PRT, PGT & TGT exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests....

read more

Online SSC and BANK Coaching

Live Interactive Classes for SSC And BANK Exam 2020 at ₹ 9999 ₹ 3999/- Only Use Coupon Code SSCBANK to grab the Offer! Get 7 Days Free Trial. Start Online Coaching for SSC and Bank exams 2020 with Live Interactive, best Video courses and mock tests. Online...

read more

26 मार्च 2020 करंट अफेयर्स हिंदी में

पढ़ें आज (26 मार्च 2020) के टॉप करंट अफेयर्स हिंदी में, द एग्जाम गुरु (The Exam Guru Institute) प्रतियोगी परीक्षाओं की तैयारी कर रहे छात्रों एवं पाठकों के लिए दैनिक हिंदी करंट अफेयर्स प्रस्तुत कर रहा है। पढ़ें आज (26 March 2020) का करंट अफेयर्स प्रश्न और उत्तर के साथ...

read more